Spuma de vin alb

Este un desert foarte simplu, pe baza de vin alb, cu care cu siguranta, nu veti da gres si veti obtine o crema absolut savuroasa. „Desigur, vinul da nota generala intregii povesti, parfumand crema si imprumutandu-i din nobletea gustului durabil, construit in timp”, completeaza autorul retetei de pe pranzuldincaserola.ro. Pentru desavarsirea gustului, noi va recomandam sa folositi vinurile de Cotnari.🙂

Ingrediente. Pentru doua portii: smantana lichida – 150 ml; zahar pudra – 30 g; vin alb sec – doua linguri; sucul si coaja de la o jumatate de lamaie; un albus de ou; felii de lamaie, fursecuri.

Intr-un castron destul de incapator, se dizolva zaharul pudra in sucul de lamaie si in vin, amestecand bine cu o spatula de lemn (folosita special pentru preparea dulciurilor). Celelalte spatule e posibil sa pastreze uneori izul mancarurilor „serioase”, arome care nu au ce cauta in dulciuri. Se adauga apoi smantana si coaja de lamaie si se bate bine cu mixerul electric, pana ce compozitia are o consistenta cremoasa.

Intr-un alt castron, se separa am separat si am batut albusul tot cu mixerul, pana ce s-a transformat in spuma tare. Daca albusul nu se misca in castron cand il intorci cu gura in jos, inseamna ca e batut suficient.

Apoi se amesteca incet, cu o lingura, albusul in restul cremei, avand grija sa nu fie tasat. Compozitia se toarna in pahare si se lasa in frigider, ca sa se intareasca.

Timp de preparare: aprox. 20 de minute.

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s