Fructe de mare in sos de vin

Este o reteta delicioasa pentru cei care prefera fructe de mare, gatite cu vin alb. Fructele de mare, pe langa faptul ca sunt savuroase, sunt si foarte sanatoase, fiind bogate in magneziu, zinc si alte microelemente. De asemenea, fructele de mare sunt ideale sa le consumam atunci cand tinem dieta.

Vinul alb consumat cu moderatie este de asemenea sanatos, avand ca si vinul rosu, efecte benefice asupra inimii. Vinul alb este antioxidant, ajutand la refacere a tesuturilor si celulelor, dar si protejarea de radicalii liberi.

Reteta fructe de mare in sos de vin, Sursa: Pranzuldincaserola.ro

Ingrediente pentru o portie: fructe de mare (creveti, calamar mic, baby octopus, sepie mica) – aprox. 120-150 g; ghimbir proaspat – 1-2 centimetri; ceapa verde – doua fire; usturoi – doi catei; lemon grass (tulpina thailandeza cu gust de lamaie, se gaseste in Metro, Kaufland…) – un fir; ulei de masline – 2 linguri; vin alb sec – 5 linguri; sos de soia – 2 lingurite; sos de stridii (se gaseste la sticle mici, in raioanele de sosuri) – o lingurita; unt – o jumatate de lingurita; sare; piper.

Pasul 1. Toaca marunt ceapa verde, usturoiul, partea de jos (bulbul) de lemon grass si ghimbirul.

Pasul 2. Curata fructele de mare. Poti alege un singur fel sau poti folosi un amestec in care sa pui doua sau mai multe feluri de lighioane. Le cureti, le speli, le tai in bucati nu prea mici si le lasi intr-un castron, sa le vina randul.

Pasul 3. Pune o tigaie antiaderenta la incalzit, apoi incinge putin uleiul.Pune in tigaie ceapa, usturoiul, gimbirul si rondelele de lemon grass. Lasa-le sa sfaraie un minut, amestecand, apoi stinge cu vinul alb si continua sa amesteci.

Pasul 4. Adauga in tigaie fructele de mare si amesteca bine, lasa-le sa bolboroseasca si sa prinda ariomele sosului timp de un minut.

Pasul 5. Pune apoi sosul de soia si cel de stridii, amesteca si gusta pentru sare si piper. Drege gustul dupa bunul plac si mai tine tigaia pe foc, amestecand, timp de doua minute.

Pasul 6. Pune o jumatate de lingurita de unt (optional si in nici un caz margarina) in tigaie si ajut-o sa se topeasca mai repede amestecand-o cu sosul fierbinte. Poti pune minunatia din tigaie langa o portie buna de orez facut cu cap, bob cu bob, cu legume sau cu ou.

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s