Ciuperci in sos de vin alb

Este o reteta delicioasa, usor de preparat si care poate fi servita intr-un timp scurt. Poate fi folosita cu succes ca si garnitura pentru fripturile de pui sau porc.

Ingrediente (pentru 2 persoane): 250 g ciuperci, 100 ml vin alb sec, 80 g unt, frunza tocata de patrunjel, sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Ciupercile se curata, se trec sub jet de apa, apoi se usuca pe un servet de bucatarie. Intr-o tigaie teflonata se incinge o parte din unt, se pun ciupercile, peste se toarna vinul si se dinstuie pe foc mare timp de 5-7 minute. Se amesteca cu grija pentru ca ciupercile sa nu se rupa prea tare. Se completeaza cu untul ramas, se potriveste de sare, piper si se gateste in continuare pana cand ciupercile se inmoaie si sosul de vin a scazut. Se serveste imediat presarat cu frunza de patrunjel.

Sursa: Agenda.ro

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s