Sos de vin alb

Un sos cremos si fin, cu arome infuzate de mustar si cimbru, care poate fi folosit la fripturi, gratare sau ca dressing pentru salate.

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 25 g unt
  • 2 esalote (sau 1 ceapa de apa, mica), tocate marunt
  • 1 lingura cimbru proaspat
  • 300 ml vin alb, sec
  • 250 ml smantana grasa
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • zeama de lamaie

Mod de preparare:

1 Intr-un vas neaderent, topeste untul si caleste ceapa si cimbrul timp de cateva minute, la foc mic, pana cand ceapa devine sticloasa, dar nu rumenita.

2 Stinge cu vinul si continua sa tii pe foc timp de 10 minute, de cand da in clocot, pana ce cantitatea de lichid se reduce la jumatate.

Adauga smantana si mustarul si lasa sa dea in cateva clocote. Adauga cateva picaturi de zeama de lamaie si presara piper negru proaspat macinat. Strecoara sosul printr-o sita, toarna-l in sosiera preincalzita si serveste.

E gata in: 20 minute; calorii: 274 per portie; grasimi: 25 g

Pofta buna!

Sursa: www.avantaje.ro

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s