Pui cu ciuperci in sos de vin alb

Pentru o cina romantica, care sa fie si usoara si satioasa, nimic mai potrivit decat pui cu ciuperci in sos de vin alb. Sigur aspectul si gustul unui pui cu ciuperci in sos de vin alb, vor impresiona partenerul de cina.

Ingrediente:
2-3 bucati piept de pui fara os, 2 linguri unt sau margarina si ulei de masline, 1 cana ciuperci taiate, 3 linguri faina, 1/2 cana supa de pui, 1-2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri vin alb.

Mod de preparare
Amestecati intr-un vas supa de pui cu zeama de lamaie si vinul alb;
Lasati sosul deoparte;
Dati pieptul de pui prin faina;
Pastrati restul de faina pentru mai tarziu;
Incingeti uleiul intr-o tigaie si puneti pieptul de pui;
Prajiti bine pe ambele parti, apoi asezati puiul pe o farfurie;
In aceeasi tigaie folosita pentru pui adaugati untul si ciupercile;
Rumeniti 2-3 minute untul si ciupercile;
Acoperiti ciupercile cu faina ramasa si mai prajiti 1 minut;
Turnati sosul de vin peste ciuperci si amestecati constant pana se ingroasa;
Daca doriti adaugati patrunjel proaspat;
Pentru servit, turnati 1-2 linguri din sosul obtinut peste pui;
Puteti adauga o rosie proaspata taiata in patru sau sote de fasole verde taiata bucati (fasolea verde se prajeste 2-3 minute in unt sau ulei de masline).

Pofta buna!

Specific: american
Timp preparare: mediu
Nr. portii: 4
Calorii: 420 cal. Status: testat

Sursa: Ele.ro

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Pui cu ciuperci in sos de vin alb

  1. simiyellow spune:

    suna bine…. am sa incerc zilele astea😛

  2. cotnari spune:

    este foarte bun …. pentru a fi satios, recomand sa fie servit fie cu niste bruschetti cu rosii/mozarella (sau niste paine prajita) sau cu o garnitura de dovlecei (taiati felii subtiri si pusi la ulei incins) sau o salata. evident este bine sa nu lipseasca vinul alb de la aceasta mancare sau macar o limonada racoroasa (cu apa minerala). Pofta buna si sa ne spui cum a iesit🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s