Scoici cu lamaie si vin alb

Iti propunem noi retete scoici, de data aceasta vom gati Scoici cu lamaie si vin alb. In special pentru aceasta reteta aveti nevoie de scoici congelate (fara cochilie). Urmeaza pasii din reteta si bucura-te de aceasta reteta de scoici.

Complexitate: Mediu
Timp de realizare: 30 min

Ingrediente:
– 1 kg de scoici fara cochilie (congelate)
– usturoi tocat rondele
– 1 ceapa rosie tocata marunt
– 100 ml vin alb
– ulei de masline
– zeama de lamaie
– 1 ardei iute
– sare, piper
– patrunjel verde tocat marunt
 
Mod de preparare:
Intr-o cratita sau tigaie adanca non-aderenta se calesc la foc mic in ulei de masline ceapa si usturoiul, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute.

Se adauga scoicile decongelate si scurse bine de apa. Apoi se pune ardeiul iute taiat in bucatele, sarea, piperul, se stoarce putina lamaie.

Spre final se stropesc cu vin si se lasa sa se evapore. Nu uitati sa asezonati cu patrunjel. Sunt delicioase alaturi de legume la tigaie.

Sursa: GhidCulinar

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s