Cererea de degustare a vinurilor de Cotnari a crescut cu 50%

Cel putin sapte crame consacrate si un Muzeu al Vinului sunt deschise vizitarii in zona Iasului, oferta variind intre 5 RON (1,5 euro) si 55 de euro de persoana, in functie de renumele podgoriei si serviciile incluse.

Reprezentantii agentiilor de turism care organizeaza vizite la podgorii si degustari de vinuri in diverse crame spun ca pentru anul in curs cererea pentru turismul vini-viticol a inceput sa creasca, in comparatie cu 2009.

Grupul tinta pentru degustari de vinuri raman in continuare strainii sositi la Iasi pentru diverse conferinte sau intruniri profesionale, insa nici turistii romanii nu sunt total dezinteresati de o vizita in crama.

Turism cultural sau vini-viticol?

In conditiile in care multe dintre obiectivele turistice din Iasi sunt in stadiul de santier – Palatul Culturii, Manastirea „Trei Ierarhi”, Catedrala Mitropolitana, Teatrul National, Filarmonica s.a., ghizii au inceput sa-si duca grupurile din ce in ce mai mult prin crame. Dupa o trecere in revista a vinotecilor, se poate opina ca acestea sunt mai bine organizate pentru a atrage turistii decat muzeele. Astfel, in loc de capitala a culturii, cu lacate pe principalele institutii de arta si lipsit de manifestari de anvergura europeana, Iasul ar putea fi numit mai degraba o capitala a vinului.

„In ultimele luni am avut in fiecare saptamana cel putin un grup mare cu care am facut degustari de vin fie la Manastirea Cetatuia, fie la crama de la Bolta Rece. Am mers chiar si la combinatul vini-viticol de la Cotnari, unde este cea mai spectaculoasa crama. Fiecare dintre ele are farmecul ei si potentialul sau de dezvoltare. Turistii interesati de degustari sunt in principal straini, dar cu putina promovare au inceput si grupurile de romani sa solicite astfel de servicii”, ne-a declarat Ioana Motcan, agent de turism in cadrul Icar Tours.

Intre 35 si 55 de euro o degustare de vinuri la Cotnari

Un posibil drum al vinului la Iasi trebuie sa includa si cea mai mare crama din zona, si anume cea de la Cotnari, care detine un coridor central de 100 de metri din care se desprind nu mai putin de 15 hrube a cate 80 de metri fiecare.

„Cererea de pachete de degustari de vin pentru turisti a crescut cu peste 50% fata de anul trecut. Este adevarat ca am fost si pe ultima suta de metri cu lucrarile de investitii, aceasta insemnand ca acum putem sta la dispozitia vizitatorilor cu si mai multe oferte”, ne-a declarat Razvan Serghiuta, director in cadrul Directoratului Cotnari SA.

Astfel, Cotnari ofera un pachet de degustare de 55 de euro, ce cuprinde vizite in hrube si vinoteca, dar si masa cu bucate traditionale la alegere.

„Avem si un pachet de 35 de euro, care cuprinde doar degustarea de vin si masa cu trei feluri de preparate traditionale. Degustarea cuprinde sase tipuri de vin sec sau dulce”, a completat Serghiuta.

Acesta ne-a dezvaluit ca la Cotnari se pregateste un proiect de amploare, ce vizeaza dezvoltarea laturii turistice a activitatii companiei. Astfel, in aproximativ doi ani, se prognozeaza construirea unui complex turistic de cinci stele cu spatii de cazare si recreere.

Sursa: Financiarul

Anunțuri

Despre cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Vinul și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cererea de degustare a vinurilor de Cotnari a crescut cu 50%

  1. Pingback: Tweets that mention Cererea de degustare a vinurilor de Cotnari a crescut cu 50% | COTNARI – Vinul de Aur -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s