Alb sau rosu? Vezi care vin e mai bun pentru tine! Beneficii ale vinului

Daca nu te-ai hotarat care vin iti place mai mult, poate caloriile, alcoolul continut de fiecare sau potasiul te vor ajuta sa alegi. Pentru ca, oricum ar fi, un pahar de vin pe zi e sanatate curata.

Antioxidantii care se gasesc in vin variaza, depinzand de anul si regiunea in care vinul a fost produs, conform CookingLight.com.

In orice caz, doua constante benefice raman in oricare dintre cazuri: potasiul, care ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor din organism, si alcoolul, care te ajuta sa-ti cresti colesterolul bun, HDL, sa reduci riscul de coagulare a sangelui si sa-ti scazi presiunea arteriala.

Secretul pentru a obtine toate beneficiile din vin este sa il consumi cu moderatie, un pahar pe zi, in cazul femeilor, si maximum doua, in cazul barbatilor.

In cazul barbatilor, e simplu: pot consuma un pahar de vin rosu si unul alb. In cazul femeilor, daca tot trebuie sa aleaga, e cazul sa stie ca un pahar de aproape 150 de mililitri de vin rosu contine 120 de calorii, pe cand unul alb, 118. In ceea ce priveste potasiul continut, cel rosu este mai generos, avand 180 de miligrame, in timp ce cel alb, 101.

Cand vine vorba de alcool, nu e mare diferenta: 15 grame de alcool, in cazul vinului rosu, si 14,6 in cazul celui alb.

Beneficiile vinului

Vinul rosu previne cariile

Pana acum, vinul rosu era considerat inamicul unui zambet frumos, insa cercetatorii au descoperit ca, in realitate, acesta previne cariile. Bonus: aceeasi bautura da un impuls si creierului si intareste sistemul imunitar.

Conform unui studiu realizat in Italia, de cercetatorii de la Universitatea Pavia, vinul rosu previne atasarea bacteriilor periculoase de dinti. Specialistii au calculat ca un pahar de vin rosu, zilnic, isi face perfect treaba, prevenind cariile, dupa cum se mentioneaza in jurnalul Food Chemistry, citat de Daily Mail.

Vinul rosu este bun pentru inima si sistemul imunitar

In ultimii ani, s-a tot aratat ca, baut cu moderatie, vinul rosu protejeaza inima si fereste organismul de cateva tipuri de cancer. In plus, ajuta creierul, intareste sistemul imunitar, lupta cu diabetul, obezitatea si cu semnele imbatranirii.

Dupa cum a aratat o cercetare realizata in Marea Britanie, flavonoidele din vinul rosu previn instalarea bolilor degenerative ale creierului, precum Alzheimerul.

Dupa cum a aratat o cercetare a Universitatii Columbia, din New York, cei care consuma vin rosu se descurca mai bine la testele mentale, spre deosebire de cei care nu se ating de alcool. Mai mult, vinul rosu este bun impotriva cancerului, creste nivelul colesterolului bun, stimuleaza sanatatea creierului, ajuta impotriva insomniei si protejeaza impotriva cariilor dentare, aminteste Daily Mail. Toate aceste beneficii exista datorita resveratrolului, o substanta prezenta in pielea si samburii strugurilor.

Vinul alb reduce colesterolul si benefic pentru plamani

Vinul alb reduce nivelul colesterolului, este bun pentru plamani si are efect anti-inflamator. Antioxidantii din vinul alb te protejeaza de moleculele daunatoare ce iti pot afecta tesuturile pulmonare.

Sursa: Ziare.com

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Efecte nutritive si terapeutice ale vinului și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s