Sos de vin pentru preparate din peste

Este un sos delicios. pe baza de vin alb care poate completa savuros preparatele din peste.
Ingrediente:
50 g unt,
30 g faina,
2 oua,
100 g smantana,
300 ml vin alb sec,
200 ml supa de peste,
legatura de marar,
sare.
Mod de preparare:
1.Untul se topeste intr-o cratita timp de 1 minut la foc mic.Se adauga faina amestecand continuu si se stinge cu supa fierbinte adaugata treptat in 2-3 randuri.
2.Peste aceasta compozitie se toarna vinul ,se amesteca bine si se lasa sa fiarba 2-3 clocote ca sa se lege apoi cratita se ia de pe foc.
3.Galbenusurile se freaca cu smantana si sarea dupa care se amesteca cu sosul fierbinte.Pentru aroma se adauga si marar tocat marunt.
4.Se serveste alaturi de peste rasol cu felii de lamaie si marar verde deasupra.
Din secretele bucatarului:
Daca doriti ca sosul sa fie mai picant puteti adauga , odata cu smantana si ouale si o lingurita de mustar iute.
Pofta buna!

Pentru 4 portii
Timp de gatire: 20 de minute
Valoare nutritiva/portie: 290 calorii

Sursa: BucatarulIscusit.ro

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s