Vinul alb – o placere vinovata de…sanatate!

Vinurile albe se pot obtine din soiuri albe sau negre cu mustul necolorat si culoare alb-verzuie, cu aroma specifica tipului de vin. Culoarea evolueaza spre galben-auriu, pe masura maturizarii si invechirii acestor vinuri.

Din cauza ca vinurile albe sunt mai sarace in tanin si in alte substante decat cele rosii, iar raportul dintre alcool si extract este diferit, beneficiile sunt mai reduse. In etapa de desciorchinare si zdrobire, procesele de oxidare pot deteriora insusirile de prospetime si fructuozitate ale vinului. Evitarea acestui fenomen consta in efectuarea desciorchinarii inaintea zdrobirii. Vinurile albe sunt recunoscute pentru ca sunt bogate in vitamine, amelioreaza secretia gastrica, au o actiune antidiabetica si cardioprotectoare. Ele conţin substanţe cu efect antiinflamator, mai ales dacă după zdrobirea boabelor de struguri, coaja a fost lăsată să fermenteze 18 ore alături de pulpa fructului. Date au fost prezentate de o echipă de specialişti din Israel care vor sa-l aduca la acelasi nivel cu cel rosu, din punctul de vedere al sanatatii. Pentru ca vinul sa-si etaleze toate insusirile si sa fie apreciat cum se cuvine, el trebuie pregatit si servit respectand o serie de reguli referitoare la temperatura optima, debusonarea, decantarea (daca este cazul), folosirea anumitor pahare, etc.

Sursa: NewGirl.ro

Reclame

Despre cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Vinul și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s