Ce cantitate de vin se recomanda sa bem?

Cantitatea de alcool prezenta in orice vin metabolizeaza diferit de la persoana la persoana. Ca etalon, unei cantitati de 100
mg de alcool ii ia aproximativ 1 ora sa se disperseze per kilogram din greutatea corporala.

Astfel, pentru un adult sanatos de 70 kg, cantitatea maxima de alcool din vin, tolerata este de 7g per ora, care extinsa la o perioada de 24 de ore este echivalenta cu 168 g.

In timp ce aceasta cantitate este recunoscuta ca fiind maxima admisa, cantitatea recomandata este situata in intervalul de
40-50g de alcool, care se obtine din aproximativ 500-600 ml de vin.

Ca o regula generala, pentru ca un adult sa se bucure de realele beneficii ale vinului, el trebuie sa bea maxim 1/2 litri pe zi, pe cand o femeie de constitutie supla pana la medie cantitatea este de 1/3 litri de vin pe zi.

Aceste cantitati de vin trebuie baute in timpul mesei sau la un interval foarte scurt dupa. Atunci cand stomacul este plin alcoolemia, sau cantitatea de alcool din sange, este mai scazuta decat atunci cand esti flamand. Dupa un rationament similar,
perioada de timp in care alcoolul este absorbit in sange este mult mai scurta in situatia in care stomacul este gol.

Efecte nocive

O cantitate mare de vin ingerata de organism ii deregleaza activitatea. Ficatul nu mai poate face fata situatiei.

Alcoolul transportat de sange in tot organismul ataca fiecare celula care, pentru a se apara de otrava, este nevoita sa-si arda
propriii compusi – proteine si acizi nucleici. Pentru functionarea normala a ficatului, nu trebuie sa se consume mai mult de un litru de vin de 10-12 grade tarie.

Printre cele mai serioase efecte nocive se numara:
• intoxicatia etilica cronica (alcoolismul cronic);
• agitatie, logoree (vorba multa, coerenta sau nu), irascibilitate si agresivitate, depresie;
• somnolenta, dificultati respiratorii, coma alcoolica;
• tulburari cardiovasculare;
• actiune iritanta asupra mucoasei gastrice si intestinale;
• intoxicarea ficatului si a pancreasului etc.

Un roman bea circa 24 de l de vin/an

Romanii beau in jur de 24 de litri de vin pe an, in timp ce media la nivel european este de 52 de litri de vin pe an pe cap

de locuitor, potrivit datelor furnizate pentruGandul de Ovidiu Gheorghe, directorul executiv al Patronatului National al Viei si Vinului. in plus, in perioada sarbatorilor de iarna, consumul de vin creste intre 50 la suta si 100 la suta, in functie de
vin.

Ovidiu Gheorghe spune ca vinul alb este in topul preferintelor noastre, in conditiile in care 60 la suta dintre romani opteaza pentru vinul alb, 30 la suta pentru cel rosu, iar restul prefera vinul roze.

Sursa: Felicia.ro, Future.Brands.ro, Gandul

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Efecte nutritive si terapeutice ale vinului și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s