Ambasadorului Barnett i-au placut cramele de la Cotnari

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, afirma ca pleaca din Romania constatand ca a pus kilograme in plus gratie ospitalitatii locale, dar si ca traficul si sofatul din tara lasa mult de dorit, adaugand totodata ca nu a reusit sa se acomodeze cu lipsa de punctualitate a romanilor.

Intr-un interviu acordat MEDIAFAX la finele mandatului, ambasadorul britanic afirma ca a vizitat foarte multe locuri din Romania, inclusiv cramele de la Cotnari, care i-au placut foarte mult, si s-a delectat adesea cu mancarea de casa gatita de romani, apreciind totodata ca manastirile din Bucovina sunt „perla coroanei” pentru o tara care are multe de oferit.

El afirma insa ca traficul si sofatul din Romania lasa mult de dorit si ca desele sale calatorii prin tara ar fi putut fi mult mai putin stresante din acest motiv.

Ambasadorul critica si lipsa de punctualitate a romanilor, afirmand ca el, ca britanic, are o intelegere diferita a cuvantului „imediat” si ca nu s-a obisnuit in totalitate cu acest „obicei” din Romania legat de timp.

„Ce nu imi place? Aici trebuie sa fiu direct, primul lucru este traficul si sofatul de aici lasa mult de dorit. Am facut multe calatorii prin tara si ele ar fi putut fi mult mai putin stresante din acest motiv. Celalalt lucru, la care mi-a luat ceva timp sa ma adaptez si nu m-am obisnuit pe de-a intregul cu acest obicei – ceea ce este foarte bine, pentru ca ma voi intoarce la Londra -, este legat de timp. Eu sunt britanic, sunt obisnuit sa fiu punctual si mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiesc cu temperamentul romanilor in aceasta privinta”, spune Barnett.

El spune ca ar recomanda Romania ca destinatie turistica, dar ca exista doua probleme, legate de infrastructura de transport si de calitatea serviciilor.

Sursa: Mediafax.ro
Data publicarii: 28 iulie 2010

Reclame

Despre cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Cotnari in presa. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s