Cotnari – armonia aromelor traditionale

Aflat pe o pozitie privilegiata, datorita portofoliului format numai din soiuri romanesti, Cotnari a reusit sa se impuna drept unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata vinurilor din Romania. Investitiile majore facute in vie, in crama si in procesul de vinificatie, cat si atentia cu care si-a cladit brandurile denota interesul pe care reprezentantii Cotnari il au in promovarea nu numai a vinurilor proprii, ci si a vinului romanesc. Dovada a acestui fapt stau medaliile castigate la concursurile nationale si internationale de profil.

Cotnari are in acest moment 1.100 de hectare de vita de vie, iar pentru anul 2009 a anuntat ca are in plan investitii de peste 10 milioane de euro pentru cresterea suprafetei cultivate cu circa 275 de hectare, redimensionarea parcului de masini si pentru marirea capacitatilor de prelucrare si depozitare in cadrul combinatului de vinificatie.

Portofoliul Cotnari este format din trei game:

gama „Clasic” (Francusa, Dealul Catalina, Feteasca Alba, Grasa de Cotnari – dulce si demidulce, Tamaioasa Romaneasca – dulce si demidulce),

gama „Selectie” (Francusa, Chateau Cotnari, Blanc de Cotnari, Grasa de Cotnari si Tamaioasa Romaneasca),

gama „de Spirit”, o gama populara cu mare trecere la public (Casa de Piatra, 2XL si Vin Selectionat).

Francusa 2008

DOC-CMD Cotnari
12% vol.alc, sec

Un vin proaspat, vioi, cu o buna evolutie in sticla. Note de citrice si strugure copt, sustinute si echilibrate de o aciditate invioratoare. Gustul este proaspat, cu o fructuozitate intensa si un finis, relaxant intens si condimentat.

Chateau Cotnari 2007

DOC-CMD Cotnari

12% vol.alc, sec

Culoare galben verzuie cu reflexii aurii si arome intense si proaspete de citrice si fructe verzi. Gustul este bogat, bine structurat, cu o aciditate ridicata. Postgustul este caracterizat de senzatii de carcei de vita de vie, boaba de strugure si limete.

Blanc de Cotnari 2006 DOC-CMD Cotnari

12% vol.alc, demisec

Un vin foarte popular datorita aromelor sale de mere dulci, combinate cu cele sprintare de citrice, dar mai ales datorita gustului dulceag, cu postgust moderat.

Dealul Catalina 2006

DOC-CMD Cotnari

11,5% vol.alc, demisec

Un cupaj de Francusa, Feteasca Alba si Tamaioasa romaneasca cu arome florale, lejere. Este un vin echilibrat cu note de miere si nuca si postgust intens, cu senzatii de mar.

Feteasca Alba 2006

DOC-CMD Cotnari
11,5% vol.alc, demidulce

Un vin lejer, cu arome combinate de flori, citrice, miere poliflora si fan. Gustul dulce aminteste de cel al merelor coapte, cu un postgust usor acid, sprintar.

Grasa de Cotnari 2006

DOC-CMD Cotnari

11,5% vol.alc, demidulce

Arome florale, placute, cu gust de mar dulce, intens si postgust de nuca. Este echilibrat, cu o buna aciditate.

Tamaioasa romaneasca 2005

DOC-CIB Cotnari, dulce

11,5% vol.alc

Un vin dulce, foarte parfumat, cu arome delicate de flori de salcam, miere si caprifoi. Gustul este onctuos, cu impresii de petale de trandafiri, pere si pepene galben.

Sursa: Degustari.ro
Data publicarii: 6 mai 2009

Reclame

Despre cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Cotnari in presa, Vinul și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s