Grasa de Cotnari a primit aurul la Budapesta

Societatea viniviticola Cotnari SA a obtinut inca trei medalii la Concursul de Vinuri Vinagora Budapesta, desfasurat sub patronajul Organizatiei Internationale a Vinului.

Reprezentantii SC Cotnari SA sustin ca a fost un concurs international la care au luat parte producatori de vinuri din toata lumea, toti adversari puternici prin prisma calitatii si a podgoriilor renumite pe care le reprezinta, informeaza Agerpres.

Cu toate acestea, Grasa de Cotnari produsa de Cotnari SA s-a remarcat din nou. La Concursul de Vinuri Vinagora Budapesta, „Grasa” a obtinut doua medalii de aur. La randul sau, Feteasca alba din productia 2009 a demonstrat prin argintul obtinut la aceeasi competitie ca un vin tanar, bine facut, este bine apreciat de oenologi.

„Este o recunoastere pe deplin meritata, mai ales ca este facuta acasa la un producator de renume, Tokaji. In aceste conditii, Grasa s-a dovedit a fi un concurent direct avand in vedere ca vinurile produse de Tokaji si de Cotnari SA au caracteristici asemanatoare, adica sunt vinuri dulci, cu amprenta mucegaiului nobil si provin din podgorii situate pe aceeasi latitudine”, a declarat Constantin Deleanu, directorul-presedinte al Cotnari SA.

Cu aceste ultime rezultate, compania Cotnari totalizeaza pana la jumatatea acestui an un numar de 24 de medalii obtinute la concursurile internationale, printre care si marea medalie de aur obtinuta la Berlin.

Sursa: Capitalul.ro
Data: 1.07.2010

Reclame

Despre cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Cotnari in presa. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s