Supa frantuzeasca de ceapa cu vin alb

Supa frantuzeasca de ceapa cu vin alb, denumita si „Soupe a l’oignon” este o mancare des intalnita la francezi. Exista multe variante ale supei de ceapa cu vin alb, insa in continuare apare prezentata una dintre cele mai delicioase retete.

Ingrediente

7 cepe, 125g unt, 50g faina, 1 pahar zeama de carne, 500ml vin alb, 6 felii de paine, 150g parmezan. Pentru crutoane: 50g cascaval, 1 lingura de faina, 2 oua, sare si piper

Mod de preparare

Ceapa se curata, se toaca marunt si se inabusa in trei sferturi din unt. Se adauga faina si se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa clocoteasca, se adauga vinul si 2 cani de apa si se acopera vasul. Se lasa pe foc 30 de minute.

Feliile se paine se prajest, se ung cu unt si se presara cu parmezan. Se aseaza pe fundul supierei si peste ele se toarna supa fierbinte.

Crutoanele se pregatesc astfel: Faina se amesteca bine cu cascavalul ras; se adauga un praf de sare si piper. Ouale se bat spuma, se adauga galbenusurile si treptat amestecul de faina cu cascaval pana se formeaza un aluat consistent.

Se unge o tava, in ea se toarna aluatul si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate si se taie in patrate sau dreptunghiuri.

Recomandari

Supa se serveste cu crutoane

Pofta buna!

Susa: astronomicus.ro

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s