Friptura cu vin in crusta de branza

Ingrediente: 400 g cuburi de branza (cascaval afumat, cascaval natur, branza topita); 2 oua; 100 g unt; condimente la plic pentru friptura de porc; dafin; enibahar boabe; sare; piper; 400 ml vin alb;

Pentru garnitura: O punga de salata rucola

Preparare: Cresteaza bucata de carne pentru friptura cu cutitul si presara peste ea condimente pentru friptura, sare si piper, apoi aseaz-o intr-o tava unsa cu untura, impreuna cu cateva foi de dafin si cateva boabe de enibahar.

Pune tava in cuptorul incins in prealabil si coace friptura timp de 70 de minute la foc potrivit, pana cand carnea incepe sa se patrunda. Dupa primele 20 de minute de coacere, la fiecare 10 minute, toarna putin vin alb diluat cu apa peste carne, avand grija ca sosul rezultat sa nu fie prea abundent. Dupa cele 70 de minute, pregateste crusta de branza astfel: topeste branza in bain-marie (la abur) impreuna cu ouale si untul, amestecand pana cand obtii o crema densa, omogena. Repartizeaza crema pe friptura astfel incat carnea sa fie acoperita cat mai bine, apoi da tava din nou la cuptor si continua coacerea pana cand branza s-a intarit si capata o crusta aurie. La aceasta friptura, se potrivesc de minune, legumele sote si salata rucola.

Sursa: 9 AM

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s