Ecler cu crema de vin si frisca

Ingrediente pentru aluat: 1 varf de cutit zahar, 1 varf de cutit sare, 100 g unt, 100 g faina, 5 oua. Pentru crema de vin: 100 g budinca instant, 200 ml vin alb, 50 g zahar, 200 g frisca, 100 g struguri, 150 g zahar pudra. Pentru decor zahar caramelizat ornamental.

ecler cu crema de vin si frisca

Mod de preparare: Se prepara un aluat pentru ecler. Se pune la fiert 100 ml apa cu un varf de cutit sare, zahar respectiv untul. Cand da primul clocot se adauga deodata toata faina. Se amesteca foarte repede cu lingura pana cand aluatul se desprinde de pe fundul vasului.

Se ia de pe foc si se adauga una cate una ouale intregi, se freaca bine dupa fiecare pana cand se incorporeaza tot oul si doar pe urma se adauga altul. Cand este gata, aluatul se pune intr-un cornet care are la varf o deschizatura cat sa intre degetul mare. Apoi se aseaza pe o tava neunsa gramajoare cat o nuca mare, cu distante intre ele de 3-4 cm. Se dau la cuptor incalzit la 200º C si se coc pana devin aurii (circa 30 de minute). Se scot din tava pe un platou, se lasa sa se raceasca apoi se taie un capacel fara sa se desprinda de tot.

Pentru crema de vin, budinca instant se omogenizeaza cu vinul si zaharul. Frisca se bate spuma tare cu zaharul pudra si se incorporeaza in creama. Cu aceasta crema se umplu eclerele. In final se decoreaza cu boabe de struguri si zaharul caramelizat.

Citeste intreg articolul

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s