Vinul

Vinul este o băutură alcoolică, obtinuta de obicei din fermentarea sucului de struguri. Echilibrul chimic natural al strugurilor este de aşa natură încât ele pot fermenta fără adaos de zaharuri, acizi, enzime sau alte substanţe nutritive. Vinul este produs prin fermentarea strugurilor zdrobiti folosind diferite tipuri de drojdie. Drojdie consumă zaharuri găsit în struguri si le converteste in alcool. Soiuri diferite de struguri şi tulpini de drojdii sunt utilizate în funcţie de tipul de vin produs.

Deşi alte fructe, cum ar fi mere şi fructe de padure pot fi, de asemenea, fermentate, vinurile rezultate sunt în mod normal numite după fructele din care sunt produse (de exemplu, vin de mere sau de vin de soc) şi sunt cunoscute sub numele generic de fructe de vin sau vin ţară (a nu se confunda cu termenul francez vin de pays). Altele, cum ar fi vinul de orz şi vinul de orez, sunt fabricate din materiale pe bază de amidon şi seamănă cu berea şi spiritul mai mult decât vinul, în timp ce vinul de ghimbir este alcoolizat cu coniac. În aceste cazuri, utilizarea termenului „vin” este o trimitere la conţinut mai ridicat de alcool, mai degrabă decât procesul de producţie.

Vinul are o istorie bogata datând de la in jur de 6000 î.Hr. şi se crede că are originea în zone care sunt acum în Georgia şi Iran. Vinul a apărut prima dată în Europa, la aproximativ 4500 î.Hr., în Balcani, şi a fost foarte cunoscut în Grecia antică, Tracia şi Roma. Vinul a jucat de asemenea un rol important în religie dea lungul istoriei. In Grecia exista zeul Dionysos şi in Roma echivalentul Bacchus, de asemenea, vinul este utilizat în ceremonii catolice Euharistie şi evreieşti Kiddush.

Sursa:  http://www.wikipedia.com

Reclame

Despre cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Stiati ca ...Despre vin și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s