Vinul – Clasificare

Vinurile se clasifică după:

  • culoare, (la vinul alb, fermentația mustului are loc separat de pielițe și semințe, cu unele excepții, la cele roșii și în mai mică măsură la cele rosé, se practică macerația peliculară),
  • conținut în alcool (vinul are între 8,5-15% alcool) ,
  • conținut în zahăr (vin sec, vin demisec, vin demidulce, vin dulce),
  • efervescentă (se realizează adăugând (înainte de îmbuteliere) licoare de tiraj- zahăr și levuri selecționate (la Champagne, vin spumant), sau bioxid de carbon (la vin spumos).

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Stiati ca ...Despre vin și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s