Calcan cu unt şi vin alb

Cel mai valoros peşte al Mării Negre, calcanul, în cea mai potrivită asociere franceză: cu unt şi vin alb. Pentru că orice gust prea puternic va acoperi carnea fină şi totodată consistentă a acestui peşte cu aspect monstruos dar gust divin. Forma sa specifică, plată, şi fizionomia sa specială care îl obligă să-şi folosească tot corpul pentru a înota, contribuie la formarea atât de deosebită a acestui peşte.

Porții: 4

Timp de preparare: 80 minute

Calcan cu unt şi vin alb

Ingrediente:

  • 1 calcan între (de 1,2-1,5 kilograme)
  • 150 de grame de unt gras (80-85% grăsime)
  • 100 ml vin alb aromat (Saugvinon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală, etc.)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • pătrunjel proaspăt pentru servire

Citeste intreg articolul

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s