Vinuri romanesti

Spaţiul geografic românesc a fost în mod traditional cel mai mare producator de vinuri din Europa, dupa cele 3 mari puteri viticole: Franţa, Italia şi Spania.

In acestă regiune s-au dezvoltat soiuri locale de viţă de vie pentru vinuri dintre care amintim:

  • Vinuri albe: Creaţă de Banat; Crâmpoşie, Fetească Albă; Fetească Regală; Frâncuşă; Galbenă de Odobeşti; Grasă de Cotnari; Iordana de Târnave; Majarcă Albă; Mustoasă de Măderat; Plăvaie; Şarbă; Tămâioasă Românească; Zghihară.
  • Vinuri roşii: Băbească Neagră; Busuioacă de Bohotin; Fetească Neagră; Negru de Drăgăşani.

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Vinul și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s