Cum servim vinul?

Cum servim vinul?

Aveti musafiri? Vreti sa fiti o gazda model si sa lasati o impresi deosebita ? Noi va venim in ajutor cu cateva sfaturi .

Desigur nu ne permitem intodeauna sa avem mai multe sortimente de vinuri si inca din cele mai bune.Dar este bine sa stim-in principiu- cum sa asortam vinul cu mancarea pe care o servim, dupa regulile stabilite de traditia unei bucatariii rafinate, chiar daca pana la urma ne vom multumi sa servim doar „vinul casei”…

La aperitiv, mai ales la noi se serveste intai tuica, rachiu, votca, coniac, visinata, la alegere.
Antreurile vor fi asortate cu vin rose.
Cand servim peste, creveti, raci, scoici, etc vinul va fi alb.
Friptura ,sarmalele ,branza cer de asemenea un vin alb.
Pentru desert, orice vin este bun, dar este de preferat un vin alb, foarte rece .
Nu toate vinurile se servesc foarte reci. Vinul de casa se bea la temperatura camerei, la fel si vinurile foarte vechi. Acestea insa vor fi aduse in camera cu 6-8 ore inainte de a fi servite, mai ales vinul rosu, dar nu e bine sa stea langa nici un fel de sursa de caldura. Vinurile cu renume e recomnadat sa fie desfacute cu doua ore inainte sa fie servite..

Sampania se seveste rece, bine frapata ,dar nu foarte rece.

Paharele nu se umplu „ochi”, ci mai mult decat jumatate, chiar trei sferturi. De obicei paharul nu se goleste pana la fund, dar la noi se obisnuieste sa se bea tot continutul.

Vinul se toarna de catre stapan, iar in lipsa acestuia este de preferat ca acest serviciu sa se indeplineasca tot de catre un barbat, ruda a gazdei sau un prieten apropiat.

Sampania se serveste la inceput, dupa desert poate da dureri de cap la unele persoane mai sensibile si colici intestinale, prin amestecul cu alte vinuri.

Citeste intreg articolul

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s