Friptură de iepure în vin alb

Iepurele are o carne miraculoasă, insuficient exploatată. Mai dulce decât majoritate cărnurilor, mai slabă chiar decât cea de pui (100 calorii/100 de grame) şi mai bogată în proteine decât cea de oaie, carnea de iepure este uşor de transformat într-o delicatesă.

Încercaţi această reţetă de origine italiană (coniglio al vino bianco) pentru a obţine o friptură gustoasă, săţioasă şi, în acelaşi timp, săracă în calorii.

Porţii: 2

Timp de preparare: 120 minute

Iepure cu legume în vin albIngrediente:

  • 1 spate de iepure sau 2 pulpe din spate
  • 1 ceapă mare
  • 6 căţei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 jumătate de rădăcină de ţelină
  • 2 cartofi
  • 400 ml vin alb sec
  • 200ml supă de pui
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 1 linguriţă rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius.
  2. Curăţaţi şi spălaţi bine carnea de iepure. Dacă aveţi un spate de iepure, tăiaţi-l în două jumătăţi.
  3. Curăţaţi ceapa, morcovii, ţelina, usturoiul şi cartofii.
  4. Tăiaţi ceapa peştişori şi morcovii şi ţelina cubuleţe mărişoare sau julienne. Zdrobiţi usturoiul cu dosul cuţitului.
  5. Tăiaţi cartofii în bucăţi potrivite şi păstraţi-i în apă rece pentru a preveni oxidarea.
  6. Puneţi într-un vas termorezistent carnea de iepure, morcovii, ţelina, ceapa, usturoiul, vinul alb, uleiul de măsline şi supa.
  7. Adăugaţi foile de dafin. Presăraţi oregano uscat şi rozmarin. Săraţi şi piperaţi uşor.
  8. Acoperiţi vasul sau tava cu o folie de aluminiu şi introduceţi-o la cuptor pentru 1 oră.
  9. După o oră, scoateţi tava de la cuptor şi adăugaţi în tavă cartofii. Scufundaţi bine cartofii în sucul din tavă.
  10. Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi reintroduceţi-o la cuptor pentru încă 30 de minute.
  11. Scoateţi folia de aluminiu, creşteţi temperatura la 200 de grade şi mai lăsaţi tava la cuptor încă 10 minute, până se rumeşte carnea.

Iepurele în vin alb se serveşte fierbinte cu legumele din tavă şi cu salată.

Citeste articolul integral

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Friptură de iepure în vin alb

  1. Morom3t3 spune:

    N-am mancat niciodata iepure. cam ce gust are, comparativ cu alte animale?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s