Consumul de vin (1)

Deşi consumul excesiv de alcool are efecte adverse de sănătate, studiile epidemiologice au demonstrat ca consumul moderat de alcool şi a vinului este statistic asociat cu o scădere a mortalităţii datorită evenimentelor cardiovasculare, cum ar fi insuficienţa cardiacă.

În Statele Unite, boomul în consumul de vin roşu a fost iniţiat în anii 1990 de către show TV 60 de minute, prin ştiri şi rapoarte suplimentare cu privire la Paradoxul francez.

Paradox francez se referă la cea mai mică incidenţă comparativ de bolile cardiace coronariene în Franţa, în ciuda nivelului ridicat de grasimi saturate în dieta tradiţionala franceză . Unii epidemiologi bănuie că această diferenţă se datorează consumului mai mare de vinuri a francezilor, dar dovezi ştiinţifice pentru această teorie sunt limitate.

Reclame

Despre cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Stiati ca ...Despre vin și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s