Consumul de vin (2)

Studiile pe populaţie arata o curbă de tip J asociata între consumul de vin şi riscul de boli de inima. Acest lucru înseamnă, că băutorii inraiti au un risc ridicat, în timp ce cei beau moderat (cel mult două pahare de vin pe zi) au un risc mai mic decât non-bautori. Studiile au descoperit că, de asemenea, consumul moderat de alte băuturi alcoolice pot fi cardioprotector, deşi asociaţia este considerabil mai puternica pentru vin.

Vinul rosu contine mai multi polifenoli decât vinul alb, şi acestea sunt considerate a fi deosebit de bune in protecţia împotriva bolilor cardiovasculare.

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Stiati ca ...Despre vin și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s