Chec cu vin şi ciocolata

Ingrediente 200 g unt moale, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, 1 lingura scorţişoara, 4 oua, 2 linguri rom, 2 linguri cacao, 250 g faina, 2 linguriţe praf de copt, 150 g ciocolata amaruie rasa, 50 ml vin roşu, 150 g ciocolata alba. Preparare Se bate untul cu

Ingrediente
200 g unt moale, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, 1 lingura scorţişoara, 4 oua, 2 linguri rom, 2 linguri cacao, 250 g faina, 2 linguriţe praf de copt, 150 g ciocolata amaruie rasa, 50 ml vin roşu, 150 g ciocolata alba.

Preparare
Se bate untul cu zahar, zahar vanilinat şi scorţişoara. Se pun ouale, unul cate unul, amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se înglobeaza romul. Faina se amesteca cu cacao, praful de copt şi ciocolata amaruie rasa. Se amesteca cu compoziţia anterioara, alternand cu vinul. Acest aluat se toarna într-o forma de chec unsa şi tapetata cu faina şi se coace 60 de minute la 175 grade C. Dupa ce este scos din cuptor şi lasat sa se raceasca, este rasturnat pe un fund de lemn sau gratar şi acoperit cu o glazura de ciocolata alba topita. Dupa ce se raceşte glazura, se poate taia.

Citeste articolul integral

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s