Friptura de vita marinata

  • Friptura de vita marinata8
Timp gătire 3 h
Complexitate mare
  • Ingrediente

    Marinata:
    2 morcovi
    1 ceapa
    3 catei de usturoi
    1 telina medie (de marimea unui ou mare)
    1-2 fire de patrunjel radacina
    1 foaie de dafin
    2-3 lingurite de sare
    1 varf de cutit de piper macinat sau cateva boabe de piper
    50 ml vin alb
    50 ml otet de vin
    1, 5 litri de apa

    Pentru preparare:
    3 linguri de ulei de masline
    1 lingura rasa de pasta de rosii
    2-3 catei de usturoi zdrobiti
    piper, rozmarin
    apa fierbinte

  • Mod de preparare

    Apa pentru marinata (1,5 litri) se da in clocot cu sarea. Se trage de pe foc, se adauga ceapa, telina, morcovii si patrunjelul taiate in cuburi, usturoiul zdrobit, foaia de dafin, piperul si se acopera oala cu capacul. Se lasa sa se raceasca si se adauga vinul si otetul.

    Carnea se aseaza intr-un vas incapator si desupra ei se toarna marinata complet racita si toate legumele. Se acopera vasul (se infoliaza) si se da la frigider pentru 48 de ore.

    Dupa ce au trecut cele doua zile incheiate, carnea se scoate din marinata si se scurge bine. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie (cratita) incapatoare si se prajeste carnea rapid, pe toate partile, pana ce se rumeneste usor.

    Se adauga putina apa fierbinte si se acopera, astfel incat carnea sa se faca inabusit. Inabusirea se continua doua-trei ore, adaugand in permanenta cate putina apa fierbinte, pana cand furculita intra cu usurinta in carne (bucata pe care am gatit-o eu, de 1,5 kg, a fost gata in doua ore).

    Cand carnea este suficient de facuta se adauga legumele din marinata, bine scurse de lichid. Se completeaza cu apa fierbinte, se acopera si se lasa pe foc pana ce sunt bine fierte legumele.Este momentul in care carnea se scoate, se taie felii si se pastreaza la cald, acoperita.

    Legumele se paseaza si se dilueaza piureul obtinut cu apa fierbinte, se adauga pasta de rosii, un praf de piper si rozmarin (dupa gust) si 2-3 catei de usturoi pisati (sare nu se mai pune, atat carnea, cat si legumele fiind sarate din marinata!).

    Se da in clocot si se adauga feliile de carne in sos, continuand fierberea inca 10 minute, dupa care friptura cu sos este gata.

  • Mod de servire

    Se poate servi cu cartofi natur si salata verde
    Pofta buna!

Citeste articolul integral

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s