Peste cu sos de vin la cuptor

Peste cu sos de vin la cuptorIngrediente (pentru 4 persoane): 4 bucati file de peste oceanic (fiecare de circa 200 g), cateva frunze de patrunjel, 3 catei de usturoi, ulei de masline, 1 lamaie, 200 ml vin alb, sare, piper.

Mod de preparare: Bucatile de peste se spala si se usuca pe un servet absorbant. Usturoiul curatat se toaca marunt impreuna cu frunza de patrunjel.

Intr-un bol se amesteca vinul cu 4 linguri ulei de masline, se pune usturoiul si patrunjelul tocate, sare si piper dupa gust, apoi se amesteca cu ajutorul unui robot de bucatarie timp de cateva minute pana se formeaza un sos.

Carnea se unge bine cu acest amestec pe toate partile, dupa care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, langa se pun felii de lamaie si se introduce in cuptor la 180° C timp de 25 minute.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, apoi pestele se serveste cu diferite garnituri.

Citeste articolul integral

Despre cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu