Clatite cu ciuperci in vin

 

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 2 + 2  oua
  • patrunjel
  • marar
  • 10 linguri faina
  • 500 ml apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • un pahar vin alb
  • putin ulei pt copt
  • Portii: 8Portii: 8
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute

Mod de preparare

 

Prima data se fac clatitele, din faina, 2 oua, apa  minerala si praful de copt. Se omogenizeaza cu mixerul, dupa care se coc clatitele in mod normal, in tigaia unsa cu ulei.

Separat se curata ciupercile, se spala, se toaca marunt si se calesc in putin ulei, impreuna cu ceapa si ea tocata.

Din cand in cand peste ciuperci se mai toarna cate putin din vinul pregatit.

Se presara sare, piper, patrunje si putin marar.

Cand compozitia e gata, ciupercile sunt scazute bine, se umplu clatitele cu ele, si se ruleaza

Apoi se taie fiecare clatita in doua.

Se bat separat inca doua oua cu putina sare, prin care este trecuta fiecare clatituta (jumate din cea mare), ulterior pusa la prajit in uleiul incins.

Se prajesc pe ambele parti.

Se scot pe un servet de hartie pentru a extrage surplusul de ulei.

Se servesc atat calde, cat si reci!

Citeste articolul integral

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s