Ton cu cimbru si vin

Ingrediente

–  4 fileuri mari de ton sau peste-spada
– sare, piper negru macinat
– 3 linguri vin
– o lingura ulei de masline
– coaja si zeama de la o lamaie
– 2 lingurite frunze de cimbru
– 4 rosii deshidratate
– orez si salata verde – pentru garnitura
Portii: 4

Preparare

1. Stergeti fileurile de peste cu un prosop de hartie umezit, dati-le cu sare si piper pe ambele parti si puneti-le intr-un castron nu prea adanc.

2. Amestecati vinul, uleiul de masline, coaja si sucul de lamaie si frunzele de cimbru.

3. Taiati marunt rosiile si adaugati-le peste sosul de vin.

4. turnati marinata peste peste, apoi bagati castronul la frigider circa 2 ore, ungand din cand in cand fileurile de cod cu marinata din castron.

5. Incalziti o tigaie cu fundul gros si puneti pestele la fript, cate 3-4 minute pe fiecare parte, astfel incat fileurile sa fie usor rozalii la mijloc (puteti prelungi timpul cu 1-2 minute daca preferati ca pestele sa fie bine fript).

6. Puneti marinata ramasa sa dea intr-un clocot, intr=o tigaie mica, apoi turnati-o peste pestele fript si serviti imediat, impreuna cu un pilaf simplu si salata verde.

Citeste articolul integral

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s