Creveti cu usturoi si vin alb

Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 gr creveti nedecorticati
1 ceapa tocata fin
5 catei de usturoi feliati subtire
3 linguri ulei de masline
150 ml vin alb sec
sare
piper negru
fulgi de piper rosu
patrunjel verde
lamaie

Mod de preparare:

Se spala creveti si se lasa la scurs intr-o sita.
Incalziti uleiul intr-o oala de teflon la flacara medie.Adaugati ceapa si fulgi de piper rosu si sotati 1 minut. Adaugati usturoiul si prajiti pana cand usturoiul capata o nuanta galbuie.
Adaugati creveti in tigae cu sare si piper dupa gust.  Se soteaza pana cand capata o nuanta rozalie, cam 3 min.
Se adauga vin si patrunjelul tocat si se da in clocot. Apoi se lasa la foc mic inca 1-2 minute sa se amestece aromele. Se servesc imediat.
Lamaia se foloseste la decor sau se stoarce si se stropesc creveti, dupa gust.

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s