Depozitarea vinului

Vinurile se tin in beciuri sau camere de vin. Acestea sunt locuri special concepute pentru depozitarea şi îmbătrânirea vinului.

Într-o cramă activa, temperatura si umiditatea sunt menţinute printr-un sistem de control al climei. Intr-o crama pasiva, conditiile climatice nu sunt controlate, dar trebuie să fie atent monitorizate.

Vinul este un produs alimentar natural perisabil. Atunci când este expus la căldură, lumină, vibraţii sau fluctuaţii de temperatură şi umiditate, toate tipurile de vin, printre care si rosu, alb, spumant şi fortificate, se pot strica.

Daca sunt stocate adecvat, vinurile isi pot mentine calitatea şi în unele cazuri îmbunătăţi aroma, gustul şi complexitate pe masura ce imbatranesc.

Unii experţi in vinuri susţin că temperatura optima pentru maturarea vinurilor este de 13 ° C, alţii 15 ° C. Exista si frigidere speciale pentru vin, care pot oferi o alternativă la crame. Acestea sunt disponibile în capacităţi variind de la 16 unităţi de sticle mici pentru piese de mobilier mergand pana la 400 de sticle.

Frigidere nu sunt ideale pentru îmbătrânirea vinului, ci mai degrabă pentru a servi vin la temperatura perfecta pentru băut. Aceste frigidere menţine umiditatea scazuta, de obicei sub 50%.Umiditatea optima este intre 50% si 70%. Umiditatea la niveluri inferioare poate usca dopul dea lungul timpului, permiţând oxigenului sa intre în sticlă şi astfel se reduce calitatea vinului.

Reclame

Despre cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Stiati ca ...Despre vin, Vinul și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s