Tocana de praz cu smochine in vin

(reteta traditionala din cipru, unde se folosesc cateva soiuri native insulei)

1 cana smochine uscate, taiate cuburi
2 cana rosii coapte, tocate
6 frunze de dafin
2 linguri ulei de masline
1 lingura usturoi pisat
250 gr praz taiat in bucati de 1.5 – 2 cm
½ cana vin alb sec
Sare si piper dupa gust

Se toarna 1 cana apa fierbinte peste smochine, se tin in apa pana se inmoaie cca 25’ dupa care se transfera cu totul intr-o craticioara. Se adauga rosiile si frunzele de dafin; vasul acoperit se fierbe pana cand rosiile se defac cca 20’, se pune de o parte de pe foc.

Separat intr-o tigaie se incalzeste uleiul, se adauga usturoiul si prazul. Se acopera tigaia si se face un sote (timp de 3’) dupa care se adauga vinul si amestecul preparat anterior (din smochine, rosii, foi de dafin). Se continua fierberea la foc mediu pana cand lichidul se reduce la un sos gros cca 20’. Se condimenteaza cu sare si piper (dupa gust) si se poate servi fierbinte sau la temperature camerei 6-8 portii.

Citeste articolul integral

About cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s