Un nou an bun pentru Cotnari

Compania Cotnari SA se poate lauda cu un nou an de exceptie. Zilele caniculare si fara ploi din lunile iulie si august au accelerat procesul de coacere a strugurilor in Podgoria Cotnari, acumularile ajungand in primele zile de toamna la aproximativ 190 – 200 grame zahar/litru must. Potrivit unui comunicat de presa al companiei, astazi, in prima zi de recoltat, vor lua drumul combinatului si al vinificatiei peste 750 de tone de struguri din soiurile Francusa si Feteasca alba. Inca din luna iulie au fost finalizate investitiile de modernizare a cramei si de marire a capacitatilor de depozitare, iar in acest an au intrat pe rod inca 240 hectare de vie plantata in urma cu trei ani. Pentru prima data, la Cotnari rodesc primele 12 hectare de Feteasca neagra si 8 hectare cu Busuioaca de Bohotin. Cu o suprafata de 1.350 de hectare de vie pe rod, Cotnari va produce in acest an peste 12 milioane de kilograme de struguri. Dupa finalizarea recoltatului vor fi defrisate aproximativ 360 de hectare din via „batrana”, suprafata care va fi replantata in toamna. In acest mod, plantatia de vie tanara din ultimii cinci ani va ajunge la aproximativ 80% din totalul  suprafetei de 1.710 ha. In total, in acest an compania Cotnari a investit circa 6 milioane de euro in 10 tractoare si utilaje agricole noi, in modernizarea cramei si marirea capacitatii de depozitare si replantarea a 360 de hectare de vie. Anul 2011 este un an bun si pentru vanzari, prefigurandu-se o crestere a cifrei de afaceri cu 6% fata de anul trecut. Exportul are, de asemenea, un trend crescator, compania ieseana reusind sa intre si pe noi piete, cum ar fi Emiratele Arabe si Rusia. Primele cantitati de vin au fost deja livrate spre Moscova, iar acum urmeaza sa fie demarate actiuni concrete de promovare la raftul magazinelor rusesti.

via BZI la 06.09.2011

Reclame

Despre cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Cotnari in presa, Vinul și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s