Sorbeto de vin alb

Sorbeto este inrudit cu inghetata, dar este varianta light pentru ca nu contine lapte sau smantana.

Ingrediente:

– 400 g zahar,
– 500 ml apa,
– 250 ml vin alb,
– sucul de la 1 portocala,
– 2 lamai.

Mod de preparare:
Punem intr-un vas la fiert, la foc potrivit zaharul, vinul si apa. Amestecam pana zaharul se dizolva complet. Lasam amestecul sa fiarba inca 5 minute, apoi il lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit complet adaugam in compozitie sucul de la portocala si de la lamai.
Omogenizam si dam compozitia in congelator.
Servim sorbeto-ul in cupe de inghetata reci, ornate cu felii de lamaie si portocala.

Pentru un aspect mai original putem umple cu sorbeto jumatati de lamaie sau de portocale din care am eliminat miezul.

Pofta buna!

Sursa: Coolinaria.ro

Despre cotnari

Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru cresterea si rodul vitei de vie ne-a invatat sa pretuim fiecare boaba purtatoare de soare si sa impartasim cu ceilalti bucuria vietii.
Acest articol a fost publicat în Mancaruri si vin și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu